Doek lijkt nu definitief gevallen voor ‘Zingen op de Zaan’

Still uit de YouTube-video van Peter Ditch.
Still uit de YouTube-video van Peter Ditch.
Foto: YouTube / Peter Ditch

Stichting Zingen aan de Zaan geeft de pijp aan Maarten. ‘Door de vele veiligheidsmaatregelen en regelgeving’ is besloten ‘om met alles te stoppen,’ zo is te lezen op de Facebookpagina. Daarmee lijkt het geliefde evenement Zingen op de Zaan definitief van de kalender verdwenen.

Zingen op de Zaan groeide in enkele jaren tijd uit tot één van de grootste evenementen in de Zaanstreek, maar in 2012 leek het doek al te vallen als gevolg van een voor de rechter uitgevochten ruzie tussen organisator Ron Couwenhoven en een boze, wegens wangedrag van verdere deelneming uitgesloten Ton Brekelmans – destijds nog uitbater van het inmiddels gesloten partycentrum Las Vegas en raadslid voor de POV.

Midzomer Zaan

In 2015 werd door een nieuwe organisatie aansluiting gezocht bij Midzomer Zaan en werd Midzomer op de Zaan geboren, maar ook dat schip strandde in 2017. De derde poging om het evenement nieuw leven in te blazen was in juli vorig jaar, toen de muzikale botenparade in een sterk afgeslankte vorm weer terug was onder de naam Zingen op het mooiste stukkie aan de Zaan, om al te hoge verwachtingen in de kiem te smoren. Een nostalgische terugblik:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen