E-bikes en speed pedelecs te winnen voor duur werkzaamheden A10

De stippenroutes.
De stippenroutes.
Foto: FietsCoalitie

De FietsCoalitie verloot 60 e-bikes en tien Stromers (speed pedelecs, sinds het begin van deze maand binnen de bebouwde kom bijna overal verplicht op de weg tussen het autoverkeer) onder mensen die de afsluiting van de A10 rond Amsterdam aan willen grijpen om de auto eens te laten staan en te gaan fietsen. De winnaars mogen de tweewielers zes weken houden.

Op 24 juli starten de werkzaamheden aan de A10 en die gaan onvermijdelijk flink wat hinder opleveren voor automobilisten. De A10 West is eerst drie weken afgesloten in zuidelijke richting (buitenring); daarna is de weg in noordelijke richting (binnenring) ook drie weken dicht. Verkeer zal worden omgeleid door de stad en via de A10 Noord. Dit zorgt ondanks de vakantieperiode voor veel vertraging in het woon- werkverkeer.

Met de slogan Ga toch fietsen! Spoort de FietsCoalitie forenzen aan om de snelweg in elk geval gedurende de duur van de werkzaamheden te mijden en ter aansporing worden de fietsen verloot: 60 Urbee e-bikes en tien Stromers geleverd door partner QicQ. Klik op deze link om mee te doen.

De actie is mede mogelijk gemaakt door het programma Vervolg Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Het doel is om alle steden in Nederland bereikbaar te houden en mensen te stimuleren om vaker de fiets te pakken. Winnaars kunnen alleen mensen zijn die voor hun werk door het doelgebied Westpoort-Sloterdijk, Amsterdam Noord of in omgekeerde richting naar Zaanstad kunnen fietsen, dit ook willen doen, en dit laten zien op de kilometervreter app.

Stippenroutes

De FietsCoalitie wil graag meer mensen op de fiets naar hun werk in Westpoort en Zaanstad krijgen. Maar ze ontdekten dat velen geen idee van de fietsroutes hebben, snel de weg kwijtraken en de routes ook wat lang en saai vinden. Daarom zijn de routes voorzien van stippen. Die zijn niet te missen en leiden nieuwe fietsers zonder onnodige omwegen vanuit Zaanstad naar Sloterdijk en verder.

De FietsCoalitie wil echter ook het gebied positief op de kaart zetten en meer fietsende dagjesmensen trekken. De stippenroutes leiden langs de belangrijkste attracties in het gebied: van het stadscentrum van Zaandam, het Hembrugterrein met zijn 125 monumenten, het vernieuwde en bloeiende Orlyplein bij station Amsterdam-Sloterdijk tot aan het Wester- en Brettenpark.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen