Jongeren op ontdekkingsreis naar beste versie van zichzelf

Foto: PxHere

Zaanstad doet samen met Wormerland en Oostzaan mee aan een experiment voor de persoonlijke ontwikkeling van jongeren tussen veertien en 27 jaar. De drie gemeenten krijgen de komende twee jaar samen een bijdrage van bijna een miljoen euro om zo’n 190 jongeren te helpen om hun talent te ontwikkelen en ervaring op te doen bij verschillende bedrijven en organisaties.

Wethouder Gerard Slegers (Economie) vertelt in een persbericht dat het project Local Heroes wordt uitgerold op het bedrijventerrein Molletjesveer/Noorderveld in Wormerveer en spreekt van ‘een unieke samenwerking tussen buurgemeenten, het bedrijfsleven, scholen en tal van maatschappelijke organisaties en sportverenigingen’. ‘Voor de werkgevers is het een mogelijkheid om gedreven medewerkers aan te trekken, voor de jongeren een kans om ervaring in de buurt op te kunnen doen.’ De jongeren volgen in groepsverband eerst een Young Leaders training van tien weken. Hier leren ze hun persoonlijke interesses en talenten te benoemen en concreet te maken. Vervolgens worden ze door ’t Lokaal voor zes maanden gekoppeld aan plekken voor de maatschappelijke diensttijd. Wethouder Songül Mutluer (Jeugd) is er ook nauw bij betrokken: ’Met Local Heroes bieden we jongeren een kans om zichzelf beter te leren kennen, van betekenis te zijn voor een ander en hun zelfvertrouwen te vergroten. De jongeren kunnen op een soort ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf. Een mooie opstap naar het werkende leven en een win-win voor alle betrokkenen.’

Aanmelden

Het Zaanse project Local Heroes is een van de elf projecten die is geselecteerd en financiering krijgt vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd, meerdere ministeries en de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Iedereen tussen veertien en 27 jaar en die op zoek wil naar de eigen drijfveren én ervaring wil opdoen in een bedrijf kan zich aanmelden. Kandidaten moeten wel zes maanden achtereen 20 uur per week beschikbaar zijn. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.  

 

 

Reacties