Nachtelijke werkzaamheden aan de Zeeburgertunnel

Foto: Google Street View

De Zeeburgertunnel wordt vanaf komende nacht tot en met vrijdag 13 september tussen 23:00 of 23:59 en 05:00 uur (deels) afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Coentunnel.

Rijkswaterstaat voert in de nachtelijke uren inspectie- en testwerkzaamheden uit. Automobilisten wordt geadviseerd goed op de borden langs de weg te letten en rekening te houden met maximaal tien minuten extra reistijd. In de volgende nachten vinden er afsluitingen plaats in de Zeeburgertunnel:

  • Dinsdag 10 september vanaf 23:59 tot woensdag 11 september 05:00 uur is de oostbuis van Amsterdam richting Zaanstad afgesloten;
  • Woensdag 11 september vanaf 23:00 tot donderdag 12 september 05:00 uur is de westbuis van Zaanstad richting Amsterdam afgesloten;
  • Donderdag 12 september vanaf 23:59 tot vrijdag 13 september 05:00 uur is de hele tunnel in beide richtingen dicht.

Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het snelwegennet, waaronder de Zeerburgertunnel. Om deze in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Bij inspectie- en testwerkzaamheden zoals deze worden de staat van systemen als verlichting, ventilatie, vluchtdeuren, camera’s en luidsprekers getest. De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken.

Reacties