Geen toestemming massale bomenkap Kleurenbuurt-Zuid

Foto: Google Street View

Het college geeft geen toestemming voorr de kap van 115 en de herplant van 167 bomen in onder andere een groenstrook en andere groene zone’s in de Kleurenbuurt-Zuid in Peldersveld. Een grote kapoperatie in Het Kalf waarvoor wel een vergunning werd verleend wordt op 2 oktober behandeld door de Raad van State.

De zitting bij ’s lands hoogste bestuursrechter draait onder meer om de vraag of bomen zélf natuurwaarde hebben of dat die waarde uitsluitend wordt bepaald door de aanwezigheid van beschermde dieren. De voorzieningenrechter in Haarlem ging bij de behandeling van de zaak in eerste aanleg van het laatste uit. Dat betekent dat bomen veel minder bescherming genieten dan menig burger graag zou zien. De zitting in Den Haag is gepland van 10:30 tot 12:30 uur.

Bezwaarschriften

Tegen de geweigerde kapvergunning voor Peldersveld kunnen belanghebbenden nog tot 8 oktober een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester & Wethouders. Dit kan hier online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en uiteraard een motivering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen