Vergunning voor twaalf woningen aan de Westzijde

Foto: Nieuwwonenzaanstreek.nl

Het college heeft de vergunning verleend voor de bouw van twaalf appartementen op de bovenverdiepingen van het winkelpand aan de Westzijde 40, tegenover de Zeemansstraat en het toekomstige hotel in het Typhoon-gebouw. De begane grond blijft na een metamorfose van het exterieur een winkelruimte; daarboven komt er een verdieping bij.

De appartementen worden tussen 49 en 87 vierkante meter groot. De architectuur haakt in op het historische karakter van de Westzijde en is geënt op een negentiende-eeuws winkelpand. Bovendien wordt rekening gehouden met het verleden van de locatie: daar woonde ooit verzetsheld Walraven van Hall. In het pand komt een passend eerbetoon aan deze ‘Bankier van het Verzet’, maar hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet onthuld. Alle woningen in complex De Bankier zijn al onder voorbehoud verkocht voor prijzen tussen 239.500 en 299.000 euro.

 

 

 

 

 

Het ontwerpbesluit voor deze locatie waar als laatste koopjesmarkt Big Bazar gevestigd was ligt nu zes weken ter inzage bij de balie van de afdeling Vergunningen in het stadhuis, tot en met 2 oktober. Gedurende die periode kunnen ook eventuele bezwaren tegen het plan worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen