Er komt een vissteiger bij straat Tweebeen in Rooswijk

Hier moet de vissteiger komen.
Hier moet de vissteiger komen.
Foto: Google Street View

Rooswijk krijgt een vissteiger aan het einde van de doodlopende straat Tweebeen. Het college heeft de vergunning verleend voor de aanleg van zo‘n voorziening in de Zaandijkse wijk.

Sportvissen is populair in Zaanstad: de hengelsportverenigingen tellen volgens de gemeente circa 7000 leden, waarvan ongeveer 500 jeugdleden. Om te mogen vissen is een Vispas (de vroegere Sportvisakte) vereist. De gemeenteraad van Zaanstad moet binnenkort de nieuwe Beleidsnota Dierenwelzijn vaststellen, waarin ook de sportvisserij aan de orde zal komen. Er is al afgesproken om zoveel mogelijk vissenleed te voorkomen door voorlichting en educatie. Zo heeft de Hengelsportvereniging Zaanstreek al op diverse basisscholen vislessen gegeven. Ook biedt de HVZ aan haar jeugdleden gratis viscursussen aan.

Bezwaar aantekenen tegen vergunning voor de vissteiger kan tot 1 oktober. Belanghebbenden moeten hun bezwaarschrift indienen bij het college van B & W, online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en de motivering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen