Gedeeltelijke afsluiting Zeeburgertunnel wegens vernielde ventilatoren

Gisteravond: een lege Zeeburgertunnel na het ongeval.
Foto: Twitter / Rijkswaterstaat

Verkeer in de Zeeburgertunnel richting Zaanstad heeft tot nader order een rijstrook minder ter beschikking. Rijkswaterstaat heeft de maatregel ingesteld nadat een vrachtwagen gisteravond vier ventilatoren kapot reed. Aan het vervangen daarvan wordt nu gewerkt.

Vanavond ging de tunnel in beide richtingen dicht, zodat een start gemaakt kon worden met het herstel. Sinds 22:00 uur is de tunnelbuis richting Diemen dicht en om middernacht volgt de buis richting Zaanstad, in beide gevallen tot 05:00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de A10 West/Zuid/Oost en vice versa. Het is nog niet bekend wanneer de tunnelbuis richting Zaanstad weer in zijn geheel gebruikt kan worden. De hinder voor het verkeer is volgens Rijkswaterstaat beperkt in verband met de vakantieperiode. Ventilatoren hebben een belangrijke functie bij een brand: ze zorgen voor de afvoer van rook. Vanwege de veiligheid leidt Rijkswaterstaat het verkeer in de Zeeburgertunnel richting Zaanstad over twee rijstroken, zodat de kans op een ongeval wordt verkleind en de veiligheid gewaarborgd blijft.

https://twitter.com/RWSverkeersinfo/status/1156576003466153985

Ontheffing

Vrachtwagens mogen volgens Europese regelgeving niet hoger zijn dan vier meter. Omdat de vrachtwagen die de schade veroorzaakte hoger was, heeft hij volgens de regels een ontheffing aangevraagd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De RDW heeft die ontheffing ook verleend en een route toegewezen met daarbij instructies over de rijstrook die de vrachtwagen diende te gebruiken. De wagen kon en mocht dus door de tunnel, maar koos de verkeerde rijstrook.

 

 

Reacties