Nog kwart miljoen nodig voor medicijn jonge Westzaanse

Foto: Stichting Help Mo Nu!

Er is al ruim 53.000 euro bijeengebracht voor een medische behandeling van de negentienjarige Shymo Korver uit Westzaan in de Verenigde Staten, maar er is nog zo‘n 250.000 euro méér nodig om haar zeldzame vorm van kanker de baas te worden. Alleen in Amerika is een nieuw medicijn op de markt dat haar kan genezen.

Via de stichting Help Mo Nu! en een website wordt nu alles op alles gezet om de jonge vrouw naar de VS te krijgen of het peperdure medicijn, dat niet door de zorgverzekeraar vergoed wordt, naar Nederland. Chemotherapie en bestraling kunnen de agressieve tumor die nog steeds doorgroeit niet verslaan. Inmiddels is het linkerbeen van de Westzaanse verlamd en heeft ze een dwarsleasie die steeds verder baar boven opschuift, zodat ze van een rolstoel afhankelijk is geworden. Afgelopen februari hoorde Shymo Korver dat de tumor nu ook in haar hoofd zit.

‘Opgeven geen optie’

Ondertussen werd mijn rug opnieuw bestraald en vond mijn oncoloog een nieuwe studie: een medicijn wat ons langer de tijd zou geven om een goede oplossing te vinden. Een klein halfjaar slikte ik dit medicijn, maar het mocht niet baten. De MRI-scan van juni 2019 liet zien dat de tumor gewoon doorgroeit. Het gesprek met de oncoloog was zwaar. ‘Shymo, er is een kans dat we deze strijd gaan verliezen‘, werd er voor het eerst gezegd. Opgeven is voor mij echter geen optie; ik ga door met deze strijd tot ik beter ben en zal altijd blijven knokken,‘ aldus haar persoonlijke verhaal op de website van de stichting. Het nieuwe Amerikaanse medicijn laat hele positieve resultaten zien. Het is specifiek gericht op de kankermutatie van de Zaanse patiënte én richt zich op de hersenstam. ‘Dit is het medicijn dat mij gaat genezen,’ is haar overtuiging.

Doneren kan via de website of Instagram. U kunt ook rechtstreeks storten op rekening NL 04 INGB 000954 5233 ten name van de Stichting Help Mo Nu.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen