Elauma Waagmeester overgenomen door Van Egmond Groep

De vestiging aan de Ronde Tocht in Zaandam.
De vestiging aan de Ronde Tocht in Zaandam.
Foto: Google Street View

Het onder meer in Zaandam gevestigde bedrijf Elauma Waagmeester wordt overgenomen door de Van Egmond Groep. Elauma Waagmeester is een gespecialiseerde elektrotechnische groothandel voor de industrie en gespecialiseerd in machine- en panelenbouw. De toenmalige burgemeester Ruud Vreeman opende op 16 december 2004 het huidige bedrijfspand gevestigd aan de Ronde Tocht 36 in Zaandam. Er zijn ook vestigingen in Den Haag en Rhoon.

De overname betekent dat Van Egmond Groep haar positie in de industriële markt in West-Nederland aanzienlijk verbetert, zo staat in een persbricht. De Van Egmond Groep zit al in Doetinchem, Weert, Veghel en Barendrecht. Er werd volgens algemeen directeur Geert Laseur van de Van Egmond Groep al jarenlang prettig samengewerkt met Elauma Waagmeester en de medewerkers van beide bedrijven zouden goed bij elkaar passen. ‘Samen kunnen wij onze ambitie verwezenlijken om de komende jaren uit te groeien tot de meest complete elektrotechnische groothandel en industriële dienstverlener voor de industrie, machine- en panelenbouw van het land,’ aldus Laseur. Ook eigenaar Ton Schipper van Elauma Waagmeester ziet uit naar een mooie toekomst. Het oorspronkelijke bedrijf N.C. Waagmeester & Zn ontstond in Zaandam, in 1942. 

Moedermaatschappij Sonepar

De Van Egmond Groep is in 2015 overgenomen door Sonepar Nederland en bestaat uit Van Egmond Elektrogroothandel en Van Egmond Industriële Automatisering. Er werken in totaal 165 medewerkers. Elauma en Waagmeester zijn beide al meer dan 70 jaar actief als elektrotechnische groothandel en hebben in januari 2011 hun krachten gebundeld. Er zijn in totaal 37 mensen in dienst van de technische groothandel gericht op elektrotechniek en industriële automatisering. Sonepar is wereldwijd marktleider als elektronische groothandel en sinds 1982 actief op de Nederlandse markt.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen