Wilhelminabrug vanaf 23 september acht maanden onbruikbaar

De Wilhelminabrug in Zaandam.
Foto: Google Street View

Sinds in februari het werk aan de Wilhelminasluis in Zaandam hervat werd is vooral gewerkt aan de sluishoofden en aan de beide kademuren. Na de zomervakantie gaat dit echter veranderen, als ook de beide bruggen vernieuwd en de brugkelders verstevigd worden. Dat betekent veranderingen voor het verkeer: zo wordt vanaf maandag 23 september de Wilhelminabrug afgesloten voor alle verkeer.

De afsluiting van de brug gaat in totaal circa acht maanden duren. Vanaf half januari gaat ook de Beatrixbrug voor rond vier maanden dicht. De nieuwe bruggen gaan beide naar verwachting eind mei 2020 open voor het verkeer. Het centrum van Zaandam blijft in deze periode via omleidingen bereikbaar voor alle weggebruikers. Voetgangers en fietsers worden vanaf 23 september omgeleid via de Beatrixbrug. Vanaf half januari 2020 kunnen zij een tijdelijke pontonbrug tussen de Burcht en het Zaantheater gebruiken. Gemotoriseerd verkeer wordt vanaf 23 september omgeleid via de westkant van het centrum.

Informatiecampagne

Automobilisten richting de parkeergarages Zaantheater en Rozenhof worden vanaf 23 september omgeleid via de Hogendijk, Czarinastraat en Czaar Peterstraat. De bevoorrading van alle bestemmingen in de Rozenhof en het damgebied gaat via de Rozengracht en op marktdagen via de Vinkenstraat. Eind augustus wordt een campagne gestart om alle gebruikers van beide bruggen gedetailleerd te informeren over de veranderingen.

Reacties