Zaandam in beeld voor vestiging Europese School

De huidige school in Bergen.
Foto: Google Street View

De Europese School gaat verhuizen uit Bergen en is op zoek naar een geschikte locatie in Zaandam, Alkmaar en Castricum. Dat heeft Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord bekendgemaakt. Het huidige gebouw is aan het einde van zijn technische levensduur en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is van plan om nieuwe huisvesting te realiseren. De Europese School is sinds 1976 in Bergen gevestigd.

De verhuizing van het Europees Geneesmiddelen Agentschap van Londen naar Amsterdam heeft ook voor de regio boven de hoofdstad gevolgen. Jonge internationale gezinnen kunnen daar een aantrekkelijke woonomgeving vinden en die aantrekkingskracht wordt versterkt door de aanwezigheid van de Europese School. De school moet binnen een straal van 50 kilometer van het EMA en het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek in Petten komen en in de buurt van een intercity treinstation. De school die nu nog in Bergen zit biedt ook onderwijs aan kinderen van bijvoorbeeld buitenlandse medewerkers van de datacenters in Wieringermeer en de marine in Den Helder.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de nieuwe Europese School in gebruik zal worden genomen. Het onderwijs wordt tijdens de bouw/verbouwing van de nieuwe school in het huidige pand voortgezet. Het ministerie blijft in deze periode verantwoordelijk voor de huisvesting van de school in Bergen.

 

Reacties

0