Wethouder Dick Emmer (D66) naar Hilversum

Foto: MVRDV Architecten

Wethouder Dick Emmer stapt uiterlijk 31 augustus op omdat hij met ingang van 1 september gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Hilversum wordt.

‘Het is een moeilijke beslissing geweest,’ schrijft hij aan de gemeenteraad. ‘De afgelopen tijd heb ik de afweging gemaakt wat ik wilde doen na het wethouderschap. De uitkomst was dat ik niet nog een periode wethouder wilde zijn, mocht die mogelijkheid er komen na de verkiezingen volgend jaar. Toen deze functie voorbijkwam, heb ik de persoonlijke afweging gemaakt en gekozen voor deze mooie baan.’

‘Het is belangrijk dat ik het wethouderschap zorgvuldig kan overdragen en dat ik de komende maanden nog zaken kan afronden. Daarom begin ik pas 1 september bij de gemeente Hilversum. Op dit moment wordt binnen D66 gezocht naar een geschikte vervanger. Als daar meer over bekend is, wordt u daar zo snel mogelijk over geïnformeerd. Ik heb er alle vertrouwen in dat er een geschikte vervanger komt. Ik kijk terug op een fijne periode als wethouder in Zaanstad waarin ik met veel plezier heb mogen werken in een boeiende functie. De prettige contacten met bewoners, bedrijven en de medewerkers van de gemeente en de debatten in onze gemeenteraad zullen mij lang heugen.’

Emmer (52 was eerder algemeen directeur/gemeentesecretaris in Velsen. Hij is een geboren en getogen Zaankanter en heeft in alle kernen van de gemeente gewoond. Emmer laat door zijn loopbaanswitch het lastige dossier over het Zaandamse cultuurcluster achter zich en, mocht er geen herverdeling van portefeuilles plaatshebben, over aan zijn opvolger. Een referendum over dat plan is nog steeds niet helemaal van de baan.

Wethouder Dennis Straat (VVD) keert zich na de verkiezingen af van de Zaanse politiek. Hij weet nog niet wat hij gaat doen na zijn tweede periode als wethouder, maar een derde termijn ziet hij niet zitten. Het is tijd voor een volgende stap, vindt hij. Ook de collega’s Addy Verschuren (CDA) en Jeroen Olthof (PvdA) haken af.

Reacties

Cookieinstellingen