PVV: marktkooplui en Vinkenstraat ‘gejojo’ met zaterdagmarkt beu

Foto: Pixabay / Photosforyou

De zaterdagmarkt verhuist het komende weekeinde weer van de Rozengracht naar de Vinkenstraat vanwege de komst van de Dela Eredivisie Beach volleybalcompetitie en de PVV is er niet blij mee. Ook de marktkooplieden en vooral de oudere bewoners van de Vinkenstraat zien het ‘gejojo’ met de markt met lede ogen aan, aldus de fractie.

Vorig jaar bleek dat een verplaatsing van de Zaandamse markt ruim 4600 euro per dag kost. Volgens fractievoorzitter Peter van Haasen heeft wethouder Gerard Ram daarop tegen hem gezegd de verhuizingen ook onwenselijk te vinden en te zullen onderzoeken of er mogelijkheden waren om die te voorkomen via de evenementenstatus van de Rozengracht. Dit jaar moest de markt al verplaatst worden wegens onder meer het lustrumfeest van Café Glenn de Koning en naast het beachvolleybal gaat ook de Zaanse Uitmarkt later dit jaar nog voor uitwijken naar de Vinkenstraat zorgen.

Verboden rijrichting

De marktkooplieden zijn het beu en klagen bovendien over de trage bekendmakingen van de verhuizingen, schrijft Van Haasen nu in vragen aan het college. ‘Verder zijn de met name de oudere bewoners van de Vinkenstraat ook niet blij dat zij hun duurbetaalde parkeerplaatsen niet kunnen bereiken. De bewoners van de Vinkenstraat mogen hun auto tijdelijk parkeren op het parkeerterrein naast Westend Snooker, maar dat parkeerterrein is ’s middags bij een afsluiting van de Vinkenstraat alleen nog maar te bereiken als men in de verboden richting van de Westzijde rijdt.’

Omleidingsroutes bussen

Dat de bereikbaarheid van het fietsenpakhuis in de Vinkenstraat onder de situatie lijdt is een ander punt van kritiek van de PVV. De fractie wil nu uitsluitsel over de evenementenstatus van de Rozengracht en wil ook weten hoe de communicatie met de marktkooplieden en de omwonenden verbeterd gaat worden. Een laatste punt van zorg zijn de omleidingsroutes die de bussen van Connexxion noodgedwongen moeten rijden als kramen de Vinkenstraat blokkeren. Zijn daar klachten over en zijn daar extra kosten aan verbonden, wil Van Haasen weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen