Vijf nieuwe ‘oude’ woningen in Koog aan de Zaan

Foto: Artist impressions Ivo Sombroek

De gedaanteverandering van de omgeving van de Kogersluis wordt afgerond met de bouw van vijf woningen, die zaterdag 29 juni in de verkoop gaan in restaurant de Waakzaamheid. Die voormalige herberg uit 1626 en het pakhuis Asia zijn inmiddels gerestaureerd, er is een ruime steiger aangelegd en binnenkort wordt de voormalige sluisgang hersteld. De nieuwe koopwoningen zijn het sluitstuk van de transformatie.

De huizen met uitzicht op de Zaan worden in traditionele stijl gebouwd door Somass Bouwbedrijf. Het project heeft de naam Kooger Hem gekregen en bestaat uit een pakhuis waarin drie woningen gemaakt worden en aan de wegzijde uit een statig herenhuis van twee verdiepingen, waarin twee woningen komen. Architect Han van Leeuwen tekende voor het ontwerp. De huizen kosten tussen 345.000 en 357.500 euro.

Particulier opdrachtgeverschap

Het bijzondere aan dit plan is dat het gebouwd gaat worden onder particulier opdrachtgeverschap. Dit is een vorm van projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners in samenwerking met Somass gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Hierbij hebben alle deelnemers inspraak in de keuze van het afwerkingsniveau. In de fasen daarna hebben individuele kopers de gelegenheid zelf te beslissen over zaken als de indeling van de woning en de afwerking.

Somass Bouwbedrijf / Ivo Sombroek

Bouwbedrijf Somass is sinds 1978 actief in de Zaanse houtbouw en heeft zich gaandeweg gespecialiseerd in de restauratie en het historiserend bouwen van Zaanse huizen, pakhuizen en molens in oorspronkelijke stijl. Dat gebeurt op de ambachtelijke manier. De verkoop aan de Lagendijk in Koog aan de Zaan is van 10:00 tot 15:00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen