Ruim 100 campers op de weegbrug in Westzaan

Foto: Pixabay / Annalise Art

Ruim 100 campers stonden vandaag op de NKC-weegbruggen in Westzaan, meldt de organisatie op haar website. Opnieuw bleek dat veel campers aan te zwaar beladen zijn. Maandagavond 17 juni wijdt het programma Vakantieman van omroep Max om 20:35 uur op NPO 1 een item aan de NKC-weegcampagne.

Dagcoördinator Carien Bardoel merkte in Westzaan dat er veel verwarring bestaat over de regels rondom gewichten en rijbewijzen. Met een B-rijbewijs mag een camper met een maximaal toegestane massa tot 3500 kilo bestuurd worden. Die massa staat op het kentekenbewijs en kan door de RDW op verzoek worden worden opgewaardeerd, maar dan is een C-of C1-rijbewijs nodig. Als een volgeladen camper met een maximaal toegestane massa van 3500 kilo bij een controle meer blijkt te wegen, dan volgt een boete ongeacht het soort rijbewijs.

Volgens Bardoel was meer dan de helft van de gewogen campers in Westzaan vandaag te zwaar, met tussen de 50 tot 100 kilo overgewicht. Dan moet er de komende vakanties in de spullen geschrapt worden. Of er kan iemand niet mee…

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen