Plan voor 32 zorgappartementen Dorpsstraat Assendelft

Foto: Van Hollant / FKG architecten

Van Hollant particuliere woonzorg wil 32 zorgappartementen bouwen aan de Dorpsstraat 707 in Assendelft, op het terrein waar bouwbedrijf Van der Gragt was gevestigd. Daar moet ook een Aldi-filiaal komen. Van Hollant biedt naar eigen zeggen een alternatief voor de reguliere verzorgingshuizen. Mensen wonen er zelfstandig in hun eigen huis, ‘maar wel met de veiligheid en de zekerheid van 24 uur per dag zorgaanwezigheid’.

De zorgvilla ziet er van buiten uit als een grote stolpboerderij met daaraan vast een aaneengeschakelde rij ‘Zaanse’ huisjes. Rond de villa, ontworpen door FKG architecten uit Zaandijk komt een ruime tuin. De gehele voorziening wordt rolstoelvriendelijk en naast de appartementen – de website spreekt van 30; de vergunningaanvraag telt er twee meer – beschikt de zorgvilla over een ruime keuze aan faciliteiten zoals een woon- en eetkamer met open haard, een serre en bibliotheek, een speciale woon- en eetkamer voor bewoners met geheugenproblemen, een zorgpost die 24 uur per dag bemand is, een professionele keuken met een chef-kok, een linnenkamer, een filmzaal, een schoonheidssalon en een sport- en fysioruimte.

De beoogde locatie in Assendelft.

De omgevingsvergunning voor het complex is net aangevraagd. Het college moet er nog toestemming voor geven. Daarna pas kunnen eventuele bezwaren tegen het bouwplan worden ingediend. De artist impression die te zien is op de website van Van Hollant – en hierboven – heeft geen inkijkje in de plek van de aangekondigde supermarkt in het geheel.

Reacties