Nog immer geen duidelijkheid over heropening Deka Wormerveer

Foto: Google Street View

Er zijn volop bouwactiviteiten rondom de DekaMarkt in Wormerveer en het dorp vraagt zich al maanden af wanneer de supermarkt weer opengaat, maar het antwoord van het college luidt: het is niet bekend. 

Pas eind deze maand komt de uitslag van de analyse die het door haar ingeschakelde onafhankelijke bureau heeft gedaan naar de resultaten van het onderzoek naar de instorting van een deel van de parkeergarage boven de winkel, in september vorig jaar. ‘Er is begonnen met de werkzaamheden voor het vijzelen van de liggers conform verleende vergunning en goedgekeurde constructiegegevens,’ antwoordt het college op vragen van VVD-raadslid Stephanie Onclin. De instorting is volgens dat antwood het gevolg van het bezwijken van een stalen ligger die de betonvloeren droeg en veroorzaakt door ‘het bezwijken van lassen aan het uiteinde van een stalen balk, ter plaatse van de oplegging’.

Hoedliggers

‘Aan het herstel van de intacte hoedliggers is nog niet begonnen. Constructiegegevens daarvan dienen nog op basis van de voorschriften van de verleende vergunning aangeleverd te worden. Deze werkzaamheden zijn nog nodig om de parkeergarage te herstellen. Dit staat los van de herinrichting van de DekaMarkt. Navraag levert op dat zodra de vijzels zijn geplaatst ook met de herinrichting van de supermarkt begonnen wordt,’ zo lezen wij. Op de Facebookpagina Wormerveer staat een impressie van de werkzaamheden.


 

Reacties