GL-fractievoorzitter Paul Laport stapt uit de politiek

De huidige fractie van GroenLinks.
Foto: Twitter / GroenLinks Zaanstad

Fractievoorzitter Paul Laport van GroenLinks vertrekt uit de gemeenteraad om directeur te worden van het Zaans Natuur en Milieu Centrum. Hij begint op 1 september. Volgens de Gemeentewet had hij kunnen aanblijven als raadslid, maar omdat het ZNMC gemeentelijke subsidie ontvangt vindt Laport dat een ‘onwenselijke ‘combinatie.

Het ZNMC bestaat uit de Stadsboerderij/Kinderboerderij in het Darwinpark, het Natuurmuseum, de schooltuinen en de Heemtuin in Zaandam. De komende jaren zitten vernieuwingen als nieuwbouw voor het Natuurmuseum en de aanleg van een natuurspeelplaats in het vat en Laport wil gedurende dat proces niet met twee petten op zitten. Vandaar zijn vertrek uit de raad. Jan de Laat, nu steunfractielid, neemt op 19 september de vrijgevallen zetel in de GroenLinks-fractie in.

https://twitter.com/GLzaanstad/status/1131301062621704192

Laport is sinds 2010 actief in de Zaanse politiek. Eerst in de Bannehof als steunfractielid en sinds 2014 in het nieuwe gemeentehuis als raadslid. Zowel in 2014 als in 2018 was hij lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. De huidige fractie bestaat naast Laport uit Romkje Mathkor en Hildr Vogelesang.

 

Reacties

0