‘Menieachtige substantie’ gevonden op bouwterrein Toermalijn

Foto: SP / Roland van Braam

Op het Klinkenbergterrein in Wormerveer waar de nieuwbouw van basisschool Toermalijn moet komen is een diepe en grote put met een ‘menieachtige substantie’ gevonden, waarna er vandaag een afgraving is geweest. De SP stelt er schriftelijke vragen over aan het college en wil onder meer weten of dat al wist dat deze nog niet nader geïdentificeerde smurrie in de grond zat.

Raadslid Roland van Braam van de Socialistische Partij is benieuwd of de verontreiniging op de bouwplaats in z’n geheel kan worden opgeruimd en of die al in het grondwater is doorgedrongen. Daarnaast wil hij uiteraard weten welke samenstelling de substantie precies heeft en of deze gevaar kan opleveren voor de volksgezondheid in het algemeen en voor de gezondheid van kinderen in het bijzonder.

Vertraging en kosten

De SP is ook benieuwd of de vondst de bouw van de Toermalijn kan vertragen en of er nu extra kosten te verwachten zijn. Van Braam geeft wat dat laatste betreft alvast een voorzet: ‘Genius Klinkenberg BV is de rechtsopvolger van Gebroeders Klinkenberg. Kan de schade die ontstaat vanwege het afgraven van het terrein en de mogelijk latere opening van basisschool de Toermalijn op dit bedrijf verhaald worden?’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen