Ook mogelijk vuile grond inmiddels goud waard

De te koop staande kavel.
De te koop staande kavel.
Foto: Google Street View

Er ligt een lapje grond van net iets meer dan 400 vierkante meter braak op de hoek van de Oostzijde en het Konijnenpad in Zaandam, tegenover een fabriek die zich bezighoudt met de vervaardiging van zetmeel en zetmeelproducten. Het staat nu te koop en er kunnen vier huizen op worden gebouwd, volgens de advertentie. De vraagprijs? Vierenhalve ton.

De grond wordt aangeboden als een ‘zeer gunstig gelegen bouwkavel, middenin Zaandam en toch op een rustige locatie, voor het realiseren van vier eengezinswoningen met oppervlaktes van 177, 159, 155 en 93 vierkante meter. De huidige eigenaar vroeg al een omgevingsvergunning aan voor de woningen, maar die is er nog niet: de welstandcommissie heeft aangegeven het plan ‘verfijnd te willen zien’, aldus de advertentie.

De verkoper bouwt nogal van zekerheden in voor zichzelf en risico’s voor de koper: ‘Elke aansprakelijkheid van de verkoper voor bodem- en/of grondwaterverontreiniging wordt uitgesloten. Koper zal verkoper niet voor enige vorm van bodem- en/of grondwaterverontreiniging aanspreken’ en ‘Vanwege de oudere bouwdatum kunnen asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen. Bij koop zal koper verkoper vrijwaren voor alle aansprakelijkheden die uit de aanwezigheid van asbest in de onroerende zaak zouden kunnen voortvloeien’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen