Zwemweer: check waterkwaliteit met gratis app

Foto: Zwemwater.nl

De officiële start van het zwemseizoen was op 1 mei, maar afgelopen maand zullen niet veel mensen naar een duik of een bad in het oppervlaktewater verlangd hebben. Daar komt nu verandering in: vandaag is het al mooi weer, morgen wordt nog beter en zondag dreigen zelfs warmterecords te sneuvelen.

Het is daarom hét moment voor iedere zwemliefhebber om de gratis zwemwater-app te raadplegen. Die geeft actuele informatie over de waterkwaliteit en de fysieke veiligheid van alle officieel aangewezen zwemlocaties in Nederland. De app en de bijbehorende website zwemwater.nl zijn een initiatief van de Unie van Waterschappen, Rijkswaterstaat en het Interprovinciaal Overleg.

Bron: Weer Online

Met aanvullende info

De zwemwaterapp is in zwemseizoen 2018 vaak gebruikt: meer dan 215.000 keer keken mensen of ze veilig konden zwemmen op hun favoriete plek. In de app staat een overzicht van alle officiële zwemlocaties in Nederland en per locatie is te zien wat de kwaliteit van het zwemwater is, wanneer er voor het laatst gecontroleerd is en wanneer de volgende controle plaatsheeft. Ook staat er aanvullende informatie op, bijvoorbeeld of er een kiosk, parkeerplekken of toiletten zijn. Wie vragen, opmerkingen of klachten over het zwemwater heeft kan via de app bellen met de zwemwatertelefoon in de eigen provincie.

De app is er voor zowel Apple als Android. Uitgebreide tips over veilig zwemmen en gezondheidsrisico’s staan op zwemwater.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen