Bewoners Parklaan Krommenie toch container voor de deur

Foto: Gemeente Zaanstad

Twee bewoners van de Parklaan in Krommenie hebben tevergeefs geprobeerd om via de voorzieningenrechter bij de Raad van State de plaatsing van een ondergrondse restafvalcontainer op de hoek met de Noorderhoofdstraat tegen te houden. Zij zagen liever een extra container op het Oranjeplein, maar daar wilde de gemeente niet aan.

De twee bewoners vrezen voor geluidsoverlast wanneer er in de avond afval in de container wordt gedeponeerd en de klep open en dicht gaat. Volgens het college geven de kleppen van de restafvalbakken geen onacceptabele geluidshinder en leert de ervaring bovendien dat afval zelden ’s nachts wordt weggebracht. De ondergrondse container staat bovendien op meer dan vijf meter afstand van de huizen van de beide bezwaarmakers.

Kabels en leidingen

Tegen een extra container op het Oranjeplein pleit volgens Zaanstad dat de nieuwe voorzieningen voor restafval dan niet meer evenredig verspreid zouden zijn. De locatie in de Noorderhoofdstraat – Parklaan is zo gezien een logische plek. Wel was plaatsing in de Noorderhoofdstraat nabij de kruising met de Parklaan nog beter geweest, maar dit bleek niet mogelijk omdat bij het graven kabels en leidingen werden aangetroffen.

Bodemprocedure

De voorzieningenrechter zag op voorhand geen aanleiding om te besluiten dat het door de bewoners aangedragen alternatief zoveel geschikter is dan de gekozen plek, dat het college daarom eigenlijk een tot een ander oordeel had moeten komen. In een bodemprocedure moet nog worden uitgemaakt of de klagers wellicht toch een punt hebben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen