Melding bij politie van mishandeling zwanen Kogerveld

Foto: Max Pixel

Er is een melding van dierenmishandeling gedaan bij de politie naar aanleiding van een verhaal in Rodi Media over de regelmatige pesterijen van twee zwanen in de Noordervaldeursloot in de Zaandamse wijk Kogerveld. Honden worden erop losgelaten en een tiener moest tot de orde worden geroepen omdat hij de dieren sloeg met een stok.

De twee ‘zwemmen te pas en te onpas’ in de sloot om te fourageren, aldus schrijver Chris van der Velden, ‘en als ze een iets gevarieerder menu wensen stappen ze de kant op’. ‘Twee aan twee, prachtig om te zien, en ontroerend tegelijk. Dolgelukkig zijn ze, en verliefd tot over hun oren.’ De wal is echter niet veilig voor de dieren, zo heeft hij tot zijn verbijstering en verontwaardiging ontdekt, omdat mensen ze niet met rust laten en er meestal niet door omstanders ingegrepen wordt.

Dan laten mensen hun hond los juist in de buurt van de zwanen. Om er dan vervolgens een overduidelijk genoegen in te scheppen als de zwanen zich helemaal rot schrikken als de grommende viervoeters op hen afstuiven. Hondenuitlaters die verder geen enkele moeite doen om de honden te corrigeren en terug te fluiten. En met een blik van ‘ik heb niks gezien’ lopen ze daarna onverstoorbaar door.’

Naast de politie is ook de Zaanse afdeling van de Partij voor de Dieren ingelicht over het lot van het koppeltje zwanen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen