Hulpdiensten steunen pensioenprotest met 66-kilometerestafette

Foto: Wikimedia

Ook de vakbonden van politie, douane, brandweer en ambulance doen maandag mee aan de acties voor het bevriezen van de AOW-leeftijd op 66 jaar. De diensten houden in het hele land een estafetteactie. Treinen en de Amsterdamse bussen, trams en metrostellen van het GVB rijden maandag pas vanaf 07:06 uur. In tegenstelling tot eerdere berichten varen de ponten wel.

De werk– en dienstvoertuigen van de aanhakende overheidsdiensten rijden overmorgen met een snelheid van 66 kilometer per uur vanuit de buitengebieden richting Den Haag. Bij de grenzen van de regionale eenheden wordt het estafettestokje overgedragen aan collega’s. Ook gaat een aantal bussen naar Den Haag. Daar begint om 15:00 uur een afsluitende demonstratie op het Malieveld.

Bijeenkomst op de Dam

Naast het OV en de hulp- en opsporingsdiensten doen ook schoonmakers mee aan de landelijke actiedag en staken de havenarbeiders in onder meer Amsterdam. Van 10:00 tot 12:00 uur is op de Dam in de hoofdstad een bijeenkomst met FNV-voorzitter Han Busker, Jan de Vries (voorzitter CNV Collectief), Sadet Karabulut (SP), Paul Smeulders (GroenLinks) en Gijs van Dijk (PvdA). Uit de hele provincie komen bussen met actievoerders die werken bij bedrijven als Ahold Delhaize, Tata Steel, UPS, Fokker, FloraHolland, verschillende zorginstellingen, metaal- en bouwbedrijven en de NS en werknemers van het GVB.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen