Wiet-imperiumpje opgerold; twee panden jaar gesloten

Foto: Twitter / Gemeente Zaanstad

De burgemeester heeft vandaag twee bedrijfspanden gesloten aan het Barndegat op industrieterrein Achtersluispolder en ook aan de Penningweg in Zaandam gaat een bedrijfspand voorlopig dicht als gevolg van eerdere drugsvondsten. De eerste twee voor een jaar, de laatste voor zes maanden.

Aan het Barndegat werd in een van de twee panden een in werking zijnde hennepkwekerij en -stekkerij aan met 932 hennepplanten, 45 moederplanten en 1690 hennepstekken gevonden na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Ook was sprake van diefstal van stroom en water. In het buurpand werden 14,3 kilo henneptoppen, acht kilo -gruis en 1,7 kilo -afval ontdekt. Dat fungeerde als een zogeheten hennepdrogerij en –knipperij voor de naastgelegen kwekerij.

Illgale bewoning

Als gevolg van beide ontdekkingen zijn ook assimilatielampen, koolstoffilters, slakkenhuizen, ventilatoren, groeimiddelen, knipbenodigdheden en andere spullen in beslag genomen die met de wietbusiness te maken hebben. In een van de twee panden werd bovendien illegaal gewoond.

Penningweg

Aan de Penningweg werd een kweektent aangetroffen met hennepplanten en -toppen naast een assoriment hennepgerelateerde goederen. De vondst werd gedaan tijdens een integrale controle door onder andere politie en de gemeente, waarbij veel bedrijfspanden rondom de Penningweg zijn gecontroleerd.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen