Oproep aan wethouder: zie af van fietspad langs Haansloot

Foto: Google Street View

Oud-voorzitter Kees Langewis van de stichting Krommenieër Woudpolder heeft wethouder Sanna Munnikendam met klem opgeroepen om voor eens en altijd af te zien van het omstreden fietspad langs de Haansloot in Krommenie, dat over een lengte van 500 meter de Rosariumlaan moet verbinden met de Westdijk. Ook al omdat de gemeente volledig voor de kosten opdraait.

Langewis heeft navraag gedaan en ontdekt dat er geen sprake (meer) is van geldelijke steun van de provincie of de Vervoerregio Amsterdam. Het fietspad kwam weer aan orde tijdens het onlangs in Krommenie gehouden Lagerhuisdebat en op veel sympathie kan het niet rekenen. Volgens de brief van Langewis aan de wethouder voegt het pad niets toe aan de kwaliteit van de woonomgeving.

Al vijf jaar op de tekentafel

Er is al sprake van sinds eind 2013, maar er zit sindsdien geen schot in het project. En als het aan de stichting ligt blijft dat ook zo: ‘In vijf jaar hebt u nog geen ontwerp kunnen maken dat volgens de bewoners voldoet. PvdA en Rosa (indieners van een motie pro-fietspad) hebben in die tijd zover mijn kennis strekt ook geen actie ondernomen. Dus is het fietspad niet van belang,’ schrijft Langewis.

Hij pleit voor een alternatief fietspad langs de Zilverschoonlaan en de Glennstraat, met aan het einde een duiker naar de Westdijk in plaats van het bruggentje bij de Spoetnikstraat.

Reacties

0