Haperende roltrap station politici een doorn in het oog

Foto: Twitter / Harrie van der Laan

De enige roltrap die vanaf de westkant toegang biedt tot het station in Zaandam staat volgens Democratisch Zaanstad ‘om de haverklap’ stil en is nu afgesloten met een rood-wit lint in afwachting van reparatie. Daarvan zijn met name mensen met een lichamelijke beperking te dupe. DZ wil nu weten of er geld is om de problemen structureel te verhelpen.

De gemeente en de Nederlandse Spoorwegen wijzen naar elkaar bij vragen over de haperende stationsrolstrap, heeft niet alleen DZ ondervonden. De fractie wil nu zwart op wit hoe groot de problemen zijn: hoe vaak heeft de trap stilgestaan sinds juli 2017, hoe lang duurden die mankementen, hoeveel geld hebben de reparaties gekost en hoeveel klachten kreeg de gemeente in die periode over de roltrap.

De datum juli 2017 is geprikt omdat de gemeenteraad destijds een door DZ, Rosa, GroenLinks, CDA en de inmiddels uit de raad verdwenen ZIP ingediende motie verwierp om een dure opwaardering van de lift aan de zogenoemde Centrumbodekade naast het Zaantheater te schrappen. Voor die cosmetische operatie was 150.000 euro gereserveerd en de indieners en voorstanders van de motie betoogden dat dit geld beter voor een ander doel kon worden gebruikt, ook al gezien de precaire financiën van de gemeente. DZ wil nu weten of die anderhalve ton nog op de plank ligt en eventueel kan worden gebruikt voor de roltrap bij het station.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen