Zeilvereniging keert zich tegen parkeerplannen Zaanse Schans

Foto: Google Street View

Zeilvereniging De Onderlinge vreest dat de herinrichtings- en met name de parkeerplannen voor de Zaanse Schans de bereikbaarheid van de haven aan aan de Diederik Sonoyweg in Zaandam zullen bemoeilijken. De leden hebben grote bezwaren tegen parkeren aan de zuidkant van de Leeghwaterweg.

Hoewel wij niet gedetailleerd op de hoogte zijn van deze plannen omdat wij sinds 2017 niet meer betrokken worden bij het overleg, hebben wij uit informele bron vernomen dat plannen in vergevorderd stadium zijn en binnen kort aan de gemeenteraad worden voorgelegd,’ aldus een schrijven aan het college aan de raad. ‘Graag zouden wij weer geïnformeerd worden over de ontwikkelingen.’ De zeilvereniging met circa 500 leden schrijft ook nu al aanzienlijke hinder te ondervinden van wildparkeerders die de Zaanse Schans bezoeken: ‘Niet zelden is onze haven vrijwel onbereikbaar ten gevolge van het parkeergedrag van toeristenbussen en particuliere bezoekers.’

Bij de realisatie van de huidige plannen zal die toegang tot de faciliteiten en het parkeren voor leden vrijwel onmogelijk worden, verwacht De Onderlinge. Dat hun belangen ondergesneeuwd dreigen te raken is voor de vereniging niet acceptabel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen