Nieuwe Sprinters op Hoornse Lijn kampen met kinderziektes

Foto: Flickr

Onlangs schreven we over de vele verstoringen van de treindiensten op de Hoornse Lijn en even ging daarbij de mogelijkheid door ons hoofd dat daar vaker verouderde treinstellen zouden kunnen worden ingezet. Dat idee verwierpen we echter weer en terecht, zo blijkt nu: het zijn juist gloednieuwe Sprinters die voor problemen zorgen.

De nieuwe treinen van Spaanse makelij rijden sinds begin december onder andere op de route Leiden-Hoorn en kampen met kinderziektes, zo onthult De Telegraaf. Een woordvoerster van de NS bevestigde vandaag tegenover andere media dat ze veel storingen vertonen en soms meerdere keren op een dag stilvallen. De Nederlandse Spoorwegen werken samen met maker Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) aan verbeteringen. Soms is de oorzaak van het malheur van technische aard en soms is de afhandeling van een foutmelding de boosdoener. NS-personeel moet nog beter ingewerkt worden om de treinen te doorgronden.

Volgens de woordvoerster rijdt de nieuwe Sprinter overigens vaker op tijd dan gemiddeld bij de introductie van een nieuw model. De NS hebben in totaal 206 nieuwe Sprinters besteld, die tussen nu en begin 2023 gefaseerd worden ingezet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen