Dennis Straat hoeft nog niet naar Utrecht te verhuizen

Het Utrechtse provinciehuis.
Het Utrechtse provinciehuis.
Foto: Google / Dirk-Jan Kraan

De Utrechtse Gedeputeerde voor Verkeer en Financiën Dennis Straat mag van Provinciale Staten van Utrecht nog een jaar in Zaanstad blijven wonen. De oud-wethouder van Zaanstad heeft kennelijk nog geen geschikte woning kunnen vinden in de buurprovincie.

Overigens is het de vraag of Straat die volledige periode nodig zal hebben, omdat er over een maand al provinciale verkiezingen zijn en er daarna een nieuw college van Gedeputeerde Staten aantreedt. Mocht hij opnieuw in het college komen, dan kan hij eventueel nog één keer een dispensatie van een jaar krijgen maar dan toch echt uit de Zaanstreek moeten vertrekken. Hij werd hier onlangs nog actief als nieuwe voorzitter van de stichting Monet in Zaandam.

Schaarste

Het gebeurt steeds vaker dat van standplaats wisselende bestuurders extra tijd vragen om een huis te vinden, gezien de ook voor hen geldende woningschaarste. Het overkwam eerder burgemeester Jan Hamming en zijn gezin. Wethouder Hans Krieger van Zaanstad zoekt niet eens: hij wil gewoon in Purmerend blijven wonen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen