Raad van State mist allerlei stukken in zaak-De Kraaien

Foto: Flickr

De Raad van State heeft kennelijk een nogal rommelig – en rammelend – dossier aangetroffen over de betwiste aanleg van een nieuw hockeycomplex voor De Kraaien in Zaandijk. Er is om aanvullende informatie gevraagd van de gemeenteraad, De Kraaien en de Werkgroep Natuurgebied Fortuin.

s Lands hoogste bestuursrechter wil onder andere weten of de op grond van de Wet natuurbescherming noodzakelijke ontheffing voor de woelmuis en de waterspitsmuis is aangevraagd en verleend. Van de Werkgroep Natuurgebied Fortuin wil de RvS een afschrift ontvangen van de uitspraak die de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland op 12 juli vorig jaar deed, curieus genoeg omdat die niet beschikbaar blijkt te zijn op www.rechtspraak.nl. Ook het rapport dat Oranjewoud in 2002 maakte na een bodemonderzoek in het gebied waar het nieuwe hockeycomplex moet komen ontbreekt.

Twee weken de tijd

Dat de rechter desondanks op de hoogte is van het feit dat deze stukken bestaan, komt omdat er wel naar verwezen wordt in andere documenten. Van de werkgroep wil de RvS ook nog weten of die beroep heeft aangetekend tegen de vergunning die de provincie op 8 mei vorig jaar verleende voor de aanleg van drie hockeyvelden en het bijbehorende clubgebouw. Er is alleen een zienswijze aangetroffen tegen de ontwerpvergunning. Alle ontbrekende stukken dienen binnen twee weken in Den Haag te zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen