Drie noordelijke dorpen ‘vergeten’ op kaart Supporter van Schoon

Foto: Twitter

Zaanstad moet schoner worden. Dat vinden de meeste inwoners en dat vindt de politiek – althans dat dachten wij. Want toen stuitten we op een website die duidelijk maakt dat het vooral om Zaandam blijkt te gaan. De aanleiding was ook nog eens hilarisch: onderstaande tweet.

Supporter van Schoon heeft een kaart online staan waarop inwoners een stukje stad kunnen afbakenen dat zij zelf schoon willen houden. Alleen of met buren, vrienden, collega’s, clubgenoten of gewoon gelijkgestemden. Zaandam, Zaandijk, Westzaan en Koog aan de Zaan mogen meedoen; Wormerveer (West-Knollendam daarbij inbegrepen), Krommenie en Assendelft horen er volgens de kaart niet bij: letterlijk niet te bereiken onder het kopje ‘Welk stukje Zaandam houd jij schoon?’

Het noordelijkste stukje geclaimd schoonhoudgebied: het is waar ‘Zaandam’ volgens de kaart ook zo’n beetje ophoudt.

Goed nieuws vinden we dan wel weer dat er al 145 stukjes ‘Zaandam’ zijn die door inwoners zijn geadopteerd om regelmatig van zwerfafval te worden ontdaan. Misschien willen ook inwoners van de drie dorpen in het noorden daar hun steentje aan bijdragen. Dat is tenslotte geen Veghel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen