Motie van wantrouwen tegen raadsleden GroenLinks en SP

Foto: Twitter / Raad Zaanstad

De Partij voor Ouderen de Veiligheid, Democratisch Zaanstad, de PVV en het CDA komen morgen met een motie van wantrouwen tegen de raadsleden Romkje Mathkor van GroenLinks en Evert Hartog van de SP omdat zij in de Regioraad – het belangrijkste bestuursorgaan van de Vervoerregio Amsterdam – als vertegenwoordigers van de gemeenteraad het partijstandpunt zouden hebben laten prevaleren boven dat van de Zaanse raad.

De indieners van de motie stellen dat aangenomen mag worden dat de Zaanse vertegenwoordigers in de Regioraad de belangen van de eigen gemeente voorop zullen stellen en niet die van de politieke partij die ze vertegenwoordigen. Dat hebben de twee volgens een aantal van hun collega’s echter nagelaten door afwijkend te stemmen en een amendement in te dienen, wat ‘risico’s met zich meebrengt voor Zaanstad’ en bovendien de wethouder, die ook in het dagelijks bestuur vertegenwoordig is, in verlegenheid brengt. Hieronder de tweets die tot de motie van wantrouwen leidden:

De motie verzoekt de raadsleden om het vertrouwen in Mathkor en Hartog op te zeggen en twee nieuwe vertegenwoordigers in de Regioraad aan te wijzen. Die raad telt 51 leden, waarvan zeven uit Zaanstad.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen