Extra controle op append fietsen na invoering boete

Foto: Instagram / Alain Francis

Het is ook hier een van de grootste verkeersergernissen, zo weten we door reacties op onze berichten: met de telefoon achter het stuur of append op de fiets met alle aandacht gericht op het schermpje. Vanaf 1 juli kost dat laatste 95 euro per overtreding en minister Ferdinand Grapperhaus wil dat de politie er extra op gaat handhaven.

De bewindsman van Veiligheid en Justitie gaat daarover met de politie in gesprek. De eerste periode na de inwerkingtreding van de nieuwe regel moet voor iedereen duidelijk maken dat dit geen papieren tijger is. Grapperhaus noemt het gebruik van de smartphone op de fiets gevaarlijk en wil dat de boetes effect krijgen: ‘Dit is een norm die we nu heel duidelijk aan het stellen zijn.’ De maatregel moet het aantal verkeersslachtoffers terugdringen, dat de laatste jaren weer aan het oplopen is.

Sinds 2002 is het al verboden om tijdens het besturen van een motorvoertuig, bromfiets of gehandicaptenvoertuig een telefoon vast te houden. In 2009 kwamen daar snorfietsen bij. Een automobilist die wordt gepakt met een mobiel in de hand is 240 euro kwijt

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen