Museum of Humanity opent op 23 maart de deuren

Foto: Wikipedia / Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Paul van Galen

Het Museum of Humanity gaat op zaterdag 23 maart open in Gebouw 155 op het Hembrugterrein in Zaandam. Vandaf die dag zijn bezoekers op vrijdag, zaterdag en zondag er welkom en daarnaast worden er maandelijkse evenementen gehouden.

De afgelopen weken is het pand door vrijwilligers opgeruimd en waar nodig gerepareerd. Het museum is de uitgekomen droom van documentair fotograaf Ruben Timman, die ermee bezig is geweest sinds hij in 2001 het Museum der Mensheid in Vietnam bezocht en een rondleiding van de toenmalige VN-baas Kofi Annan. Het museum was vervallen, maar dat leek niemand te deren. Het idee dat dat beter moest plantte zich in zijn hoofd.

Duizenden portretten

Timman wil met foto’s de schoonheid en waardigheid van de mens in een gebroken wereld laten zien. Dat ideaal is nu bijna verwezenlijkt in het Museum of Humanity, waar de portretten te zien zullen zijn van duizenden mensen die steeds op dezelfde manier gefotografeerd zijn: recht van voren, met een neutrale uitdrukking en meestal in door oorlog of rampen getroffen gebieden.

Vorig jaar was er al een voorproefje van te zien tijdens een expositie die werd geopend door generaal b.d. Tom Middendorp, ruim vijf jaar Commandant der Strijdkrachten en daarmee de hoogste militair bij het ministerie van Defensie.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen