Drie drugshuizen in Zaandam en Wormerveer maanden op slot

Aan de schandpaal genageld.
Aan de schandpaal genageld.
Foto: Twitter / Gemeente Zaanstad

Drie huizen zijn vandaag op last van burgemeester Jan Hamming gesloten: twee in Zaandam en eentje in Wormerveer. Het zijn nog na-ijlende gevolgen van een grote politieactie afgelopen november, waarbij in de woningen handelshoeveelheden cocaïne, amfetamine en MDMA zijn aangetroffen naast hasj, hennep en grote bedragen in contanten.

De woning aan de Esdoornlaan in Wormerveer wordt voor een periode van zes maanden gesloten. Hetzelfde geldt voor een huis aan de Zuiddijk in Zaandam. Een woning aan de Soest Wetering in de stad wordt gedurende drie maanden verzegeld. Bij de politieactie, waarbij ook een arrestatieteam en speurhonden werden ingezet, zijn meerdere verdachten aangehouden. Tegen hen loopt nog een strafrechtelijk onderzoek. Een bedrijfspand aan de Samsonweg in Wormerveer werd op de dag zelf al op last van de burgemeester gesloten voor een periode van twaalf maanden. Er werden hard- en softdrugs gevonden bij een verhuurbedrijf in een verzamelgebouw. De politie drong daar gewapend en met schilden naar binnen.

Vuist maken

‘Dit laat zien hoe politie en gemeente samen een vuist maken tegen ondermijnende drugscriminaliteit’, zegt Hamming in een schriftelijke verklaring. ‘De politie spoort op en houdt verdachten aan. Wij sluiten panden. Het gebruik van woningen voor hennepplantages en drugshandel, middenin wijken waar onze kinderen opgroeien, is onacceptabel. Daar treden we hard tegen op.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen