Oud West wil niet langer tegen dichtgetimmerd pand aankijken

Foto: Google Street View

Voorzitter Geert Spiering van de Sichting Wijkoverleg Oud West heeft een open brief geschreven aan Komen Vastgoed Beheer over het dichtgetimmerde voormalige Lidl-pand tussen de Westzijde en de Behouden Haven in Zaandam. De trots op de eigen wijk lijdt onder de erbarmelijke staat van de voormalige winkel met bovenverdieping, aldus Spiering.

Het bedrijf uit Heerhugowaard zegt op de eigen – bijzonder summiere – website actief te zijn ‘in het op peil houden van de kwaliteit van de door haar beheerde onroerend goed portefeuille’ en is op dit moment actief met ontwikkelingen in onder meer Beilen, Drachten, Eindhoven, Lelystad, Stadskanaal en Winschoten. Zaanstad staat niet in dat rijtje. Volgens de open brief heeft de beheerder en projectontwikkelaar tot nu toe op geen enkele poging om contact te leggen gereageerd.

Wij hebben diverse malen contact gezocht om een oplossing voor u en ons probleem te vinden, maar u geeft op geen enkele manier thuis. U neemt de telefoon niet op en neemt geen contact met ons op. Via andere (onder andere gemeentelijke) kanalen hebben wij vernomen dat u op geen enkele voorstel om het pand in gebruik te stellen ingaat,’ schrijft de voorzitter van het wijkoverleg. ‘We hopen dat u 2019 gebruikt om voor dit pand plannen te ontwikkelen.’

Het Lidl-filiaal sloot in april 2016 en maakte plaats voor de nieuwe winkel aan de dr. H.G. Scholtenstraat 5 in Kogerveld. Ook Beauty Centrum Laservision vertrok.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen