Martin van het Veer onderscheiden met Erepenning

Foto: Gemeente Zaanstad

De eerste Erepenning van de gemeente Zaanstad van 2019 is gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Westzaanse Gemeenschap uitgereikt aan Martin van het Veer uit Westzaan.

Hij ontving de onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Rita Noordzij. Van het Veer is al ruim 40 jaar voorzitter van toneelvereniging Herleving en zet zich daarnaast in voor een keur aan andere organisaties. Zo was of is hij onder andere betrokken bij de Stichting Exploitatie Dorpshuis De Kwaker, het Geertje Visser-Schoenfonds, de Stichting Westzaanse Bodemvondsten Kok-Voogt, het lokale blad De Wessaner en was hij meer dan vier decennia lang de lokale Sinterklaas.

Waardering

Met de Erepenning drukt de gemeente haar waardering uit voor personen die zich meer dan gemiddeld hebben ingezet voor de samenleving. Ook bedrijven en instellingen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt komen ervoor in aanmerking. In de recente geschiedenis kregen architect Sjoerd Soeters, voorzitter Frans Wittenberg van Stichting Binnenstadmanagement Zaandam en ondernemer Dick Dekker eveneens de Erepenning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen