Partij voor de Dieren maakt van In ’t Veldpark ‘illegale’ vuurwerkvrije zone

Het Zaandamse park met enkele bewoners.
Foto: Google / Cornelis van Wier

Het verzoek van de Partij voor de Dieren voor het instellen van een vuurwerkvrije zone in het Burgemeester In ‘t Veldpark is door de gemeente afgewezen omdat alleen bewoners dit jaar voor het eerst om zo’n zone konden vragen. De partij hing gisterochtend toch een bord op, namens de dieren in park waar vorige week nog een vuurwerkdemonstratie werd gegeven.

In Zaanstad zijn deze jaarwisseling op vijf plekken borden met de tekst ’Vuurwerkvrije buurt’ geplaatst. Bewoners verzoeken daarmee in hun straat verschoond te blijven van vuurwerk. De PvdD vindt dat in een park dieren de bewoners zijn, die niet beschikken over de politieke structuren die door mensen zijn bedacht, ‘terwijl ze hier wel volledig aan zijn overgeleverd’, aldus Dagblad Zaanstreek.

Zorg voor wild en paarden

De PvdD heeft onder meer de Wildopvang Krommenie en manege De Blijde Ruiters op de hoogte gesteld van de mogelijkheid om ditmaal de vuurwerkoverlast te beperken en beide hebben daarop onmiddellijk borden aangevraagd. De petitie van de Zaanse afdeling van de partij voor centrale vuurwerkshows in plaats van consumentenvuurwerk is inmiddels bijna 600 maal getekend.

 

Reacties