Dino-middag voor jong en oud in het Natuurmuseum

De Tyrannosaurus.
De Tyrannosaurus.
Foto: PxHere

Tot en met maart presenteert het Natuurmuseum Zaandam de eerder zeer succesvolle interactieve, op kinderen afgestemde Dino-expo, met onder meer detailrijke, natuurgetrouwe kleine dino-modellen, afgietsels van tanden en klauwen van de T. Rex en Velociraptor, een echt versteend ei en een replica van een Allosauruskop.

De Allosaurus.

Op zondag 6 januari wordt in aansluiting op deze wisselexpositie Dino’s een bijzondere middag gehouden voor jong en oud, door leden van de geologische vereniging Amathysta. Dan zijn er zeer bijzondere fossielen te zien van verschillende dinosauriërs en reptielen, zoals echte tanden, klauwen, eieren en mooie fossiele botten. Er worden verschillende dino-modellen getoond en er wordt uitgelegd wat dino’s zijn (en wat niet). En dat er nog altijd (gevederde) dino’s onder ons zijn.

Aucasaurussen.

Er kunnen ook gipsen afgietsels worden gemaakt van echte fossielen. De bezoekers kunnen de zelfgemaakte fossielen beschilderen en mee naar huis nemen. Door microscopen kunnen echte dino-botten worden bekeken en er worden filmbeelden vertoond over het leven van de dino’s.

Een anchiceratops.

De kosten voor het maken van gipsfossielen bedragen 2,50 euro per stuk, naast de reguliere museumentree. Het betreft een doorlopende activiteit: op elk gewenst moment kan worden deelgenomen. Maar zoals altijd: vol is vol. De entree voor het museum bedraagt vier euro voor volwassenen en kinderen vanaf drie jaar. De eerste twee begeleiders van betalende kinderen en donateurs mogen gratis naar binnen.

De openingstijd is op zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Het museum bevindt zich direct naast het terrein van stadsboerderij Darwinpark, aan de Thijssestraat 1 te Zaandam. Let op: er is geen pinautomaat aanwezig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen