Wormerveerse inzet van nationale mediadiscussie door ‘Heel Holland Bakt’

Foto: PxHere

Maroeska Metz (59) uit Wormerveer werd het gezicht van een nationale rel: ze zou zich als professional tussen de amateurs in het populaire Max-programma Heel Holland Bakt hebben gewurmd. Twitterend Nederland viel over haar heen en onder meer De Telegraaf en Nu.nl publiceerden vervolgens verhalen. De voorlopige conclusie: Metz is wel degelijk een amateur op bakgebied.

Omroep Max nam het gisteren via Nu.nl op voor de vrouw die tien jaar geleden een inmiddels herdrukt kookboek uitbracht en daarom onmiddellijk als een professional werd weggezet. In het televisieprogramma werd ze voorgesteld als beeldend kunstenaar en werd het volk niet medegedeeld dat Metz ook een cateringbedrijf runt. Toen dat naar buiten kwamen via sociale media was bakkend Holland te klein – maar voor Max kwam noch het kookboek noch de catering als een verrassing.

Het boek van Maroeska is een kookboek en geen bakboek,’ aldus de omroep en ze is wat Max betreft zowel een amateurkok als -bakker. Volgens Metz zelf is zij niet meer dan een overenthousiaste hobbykok, wat weer iets heel anders is dan een patissier. In hoeverre de inmiddels al als gedoodverfde winnaar afgeschilderde Wormerveerse zich staande weet te houden tussen alle andere bakgeweldenaars is de komende afleveringen te zien. De opnames zijn al afgerond.

https://twitter.com/Cherryzard/status/1072411840033030145

https://twitter.com/hetiswa/status/1071858651441303552

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen