Onderzoeksraad voor Veiligheid kijkt opnieuw naar Zaanse brugbediening

Foto: Google Street View

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft besloten om een ‘verkort onderzoek’ te doen naar het brugongeval waarbij twee oudere Zaandammers vorige week zwaargewond raakten. De man viel tijdens een opening van de Prins Bernhardbrug in het water en zijn vrouw smakte op het fietspad.

De raad gaat kijken naar de oorzaak van het ongeval en naar de centrale bediening van de Zaanse bruggen op afstand. Daarbij wordt ook het onderzoeksrapport dat werd opgesteld naar aanleiding van het fatale ongeluk op de Den Uylbrug uit 2015 betrokken. Naar aanleiding daarvan was de Onderzoeksraad voor Veiligheid ook al aanwezig in Zaanstad.

Petitie

Wesley Fontijn, de zoon van de omgekomen 57-jarige Marijke Fontijn en initiatiefneemster Heidi Kok hebben vanochtend de petitie met een pleidooi voor de terugkeer van brugwachters in de Zaanstreek overhandigd aan burgemeester Jan Hamming. Die deed geen concrete uitspraken, maar wil eerst de uitkomsten van alle onderzoeken afwachten. De petitie is al bijna 1500 keer getekend en staat nog steeds online.

 

Reacties

article
24894
Verkort onderzoek naar brugongeval Zaandam door Onderzoeksraad voor Veiligheid
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft besloten om een ‘verkort onderzoek’ te doen naar het brugongeval
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/24894/onderzoeksraad-veiligheid-kijkt-opnieuw-naar-zaanse-brugbediening/
2018-12-05T16:15:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/12/05161441/brug1.png
Actueel