Gemeente ziet kansen voor een eigen wegsleepbedrijf in 2020

Foto: Pixabay

De gemeente is van plan om in 2020 een eigen wegsleepbedrijf te hebben zodat niet langer een beroep hoeft te worden gedaan op externe commerciële partijen als voertuigen ergens overlast veroorzaken of anderszins in overtreding zijn.

Dat valt op te maken uit een voorstel van de gemeente om de plaatselijke Wegsleepverordening uit 2002 actualiseren en in lijn te brengen met de geldende praktijk. Momenteel komen de kosten die worden berekend voor het verwijderen van auto’s en brommers niet langer overeen met de bedragen in de verordening en klopt bovendien de opslaglocatie niet meer. Het terugkrijgen van een weggesleepte auto kost nu 250 euro. Voor bromfietsen moet 90 euro worden neergeteld.

Jaarlijkse aanpassing

B & W willen daarnaast in de tekst de bepaling opnemen dat zij de kosten voor het wegslepen, die aan de eigenaren worden doorberekend, jaarlijks kunnen aanpassen. Zo wordt voorkomen dat de gemeente daar geld op toelegt en dat de bedragen in de tekst opnieuw uit de pas gaan lopen met de werkelijkheid. Wat de achtergrond is van een eigen wegsleepdienst staat er niet bij. Maar daar moet de gemeenteraad zich te zijner tijd nog over uitspreken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen