Verdachte moord Milica van Doorn komt opeens met verhaal over geheime relatie

Foto: Pixabay

Hij had een geheime seksuele relatie met Milica en kwam als pasgetrouwde man uit schaamte niet naar voren toen ze vermoord bleek te zijn. Dar zei verdachte Hüseyin A. (48) uit Zaandam vandaag op de eerste dag van zijn rechtszaak. Hij ontkent haar dood in Zaandam in de lente van 1992 op zijn geweten te hebben.

Volgens de officier van justitie is de vermeende relatie een verzonnen verhaal om het sperma dat in het lichaam van de negentienjarige Milica van Doorn werd aangetroffen te verklaren. Er komt geen nader onderzoek naar het waarheidsgehalte van deze verklaring, waar geen enkele andere aanwijzing voor is.

Gerechtigheid

Familieleden van het slachtoffer zeiden vandaag te hopen op gerechtigheid. Hun advocaat Richard Korver diende namens de oudste zus een vordering tot schadevergoeding in. De jongste zus en haar ouders komen met een civiele vordering op de man die ruim een kwart eeuw zijn mond hield over de gebeurtenissen in die fatale juninacht. Volgens Korver verdient A. het om voor minstens achttien jaar achter de tralies te gaan.

A. vertelde de politie kort na zijn aanhouding begin december vorig jaar dat zijn lichaam was overgenomen door een geest toen hij het meisje aanviel, verkrachtte en doodde, maar beweerde ter zitting dat te hebben verzonnen omdat hij in de war was geweest.

Woensdag de strafeis

De officier van justitie komt woensdag met het requisitoir en de strafeis. Daarna is het woord aan de advocaat van de verdachte. Hem wordt verkrachting en moord ten laste gelegd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen