Woonzorg Nederland wint prijs met app die senioren met elkaar in contact brengt

Foto: Google Street View

Woonzorg Nederland, dat in Zaandijk het wooncomplex Saenwijck, in Assendelft Festina Lente, in Zaandam de Schildershoek en in Koog aan de Zaan Parkzicht in bezit heeft, heeft tijdens het evenement Data moet je delen de Digital Award 2018 voor corporaties in de wacht gesleept met een app die tot doel heeft bewoners te verbinden met elkaar en hun omgeving, wat moet leiden tot meer contact, activiteiten en onderlinge hulp.

De app is een digitale gemeenschap waarin mensen eenvoudig met elkaar in contact komen en verlaagt de drempel om scontacten te leggen. Ook kan een deel van de dienstverlening via de app worden gedaan, waardoor de bewonersconsulenten meer tijd overhouden voor persoonlijk contact met de ouderen.

De demoversie die door bewoners is getest is door hen enthousiast onthaald, volgens Woonzorg Nederland, vanwege de functionaliteiten, de vormgeving en het gebruiksgemak. De gebruikers hadden direct ideeën, zoals een uitnodiging aan medebewoners om samen te koken of om om hulp te vragen bij kleine klusjes. Woonzorg Nederland is als corporatie gespecialiseerd in huisvesting voor senioren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen