Zes partijen steunen plan voor uitkijkpost in de Krommenieër Woudpolder

Dit is de plek waar het uitkijkpunt zou moeten komen.
Dit is de plek waar het uitkijkpunt zou moeten komen.
Foto: Motie Uitzichtpunt Westdijk

Het idee van de Stichting Krommenieër Woudpolder om een uitzichtpunt te maken op de Westdijk in Krommenie is omarmd door de fracties van Denk, Rosa, de PvdA, ChristenUnie, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Zij gaan proberen om er tijdens de begrotingsbehandeling steun en geld voor los te krijgen.

De zes partijen vinden dat het boeiende en aantrekkelijke noordelijke deel van de gemeente met name duurzame toeristen en bezoekers veel te bieden heeft. Wandelaars en fietsers hebben baat bij een betere recreatieve infrastructuur en die kan bovendien leiden tot een betere spreiding van toeristen, weg van de bekende hotspots.

De beoogde locatie op de kaart van gebieden rond de Noorderham in beheer bij Staatsbosbeheer (het okergele stuk bovenaan, sinds 2017).

De Krommenieër Woudpolder is volgens de indieners van een motie voor het realiseren van een uitkijkpost bij uitstek geschikt om de diversiteit van de noordelijke Zaanstreek te ervaren, omdat daar de flora en fauna van de veenweiden en het rietland en het water elkaar raken. Een uitzichtpunt op de Westdijk zou bezoekers de kans geven al deze landschappen te overzien zonder die te verstoren.

Ontwerp met aandacht voor mindervaliden

Daarnaast zou zo’n voorziening ook een verrijking zijn voor de bewoners van de nabijgelegen wijken. Er is al een ontwerp, dat ook geschikt is voor zelfstandig gebruik door mindervaliden. In de motie wordt er bij het college op aangedrongen om met betrokken partners in het gebied op weg te gaan naar de bouw van het uitzichtpunt. Voor het geld kan uit de reserve openbare ruimte worden geput, aldus de zes ondertekenaars. Op basis van het ontwerp lag er vorig jaar een offerte voor de bouw van een kleine 9000 euro.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen