Vierdaagse schoolweek op drie scholen verrast DZ; hoe zit dat met de wethouder?

Foto: Pixabay

Een beetje flauw is het wel, maar vooruit: wethouder Gerard Ram (VVD) van Onderwijs had donderdagavond in het Zaanstad Beraad, toen hij meldde dat één basisschool in Zaanstad tijdelijk zou overgaan tot een vierdaagse schoolweek, kunnen weten dat dat er drie waren. Wij hadden dat een dag eerder al gemeld.

Ook Democratisch Zaanstad had dit kennelijk gemist – net als alle andere partijen overigens, wat dat dan wel weer een domper is – en sloeg pas aan nadat Dagblad Zaanstreek er gistermorgen ook mee kwam. Met een verwijzing naar het krantenartikel wil raadslid Inge Felices Hernandez nu in schriftelijke vragen van Ram weten sinds wanneer hij wist dat het om drie scholen zou gaan.

Wel, niet, mogelijk, wel…

In eerste instantie ging het alleen om een mogelijke vierdaagse schoolweek. Echter bleek Zaan Primair zeer kort daarna op één school de vierdaagse schoolweek definitief te gaan invoeren na de herfstvakantie. Op 18 oktober zei wethouder Ram dat één school de vierdaagse schoolweek zou gaan invoeren. Vandaag lezen wij in Dagblad Zaanstreek dat de vierdaagse schoolweek ingevoerd gaat worden op drie scholen!’ schrijft ze verontwaardigd.

DZ wil ook weten welke communicatieafspraken er zijn gemaakt met de schoolbesturen over het invoeren van een vierdaagse schoolweek en bij welke scholen het aannemelijk is dat zij nog dit jaar een verkorte lesweek zullen moeten invoeren. Wij kunnen al wel een tipje van de sluier oplichten wat betreft het antwoord op die laatste vraag: daar waar een eventuele griepgolf hard gaat toeslaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen