Bouw lift station Zaandam begonnen; fietsenstalling volgt in november

Foto: Twitter / MAAK.Zaanstad

De nieuwe lift aan de westkant van het station in Zaandam moet in februari volgend jaar operationeel zijn. Aannemer Hegeman Bouw & Infra is er al mee bezig, nabij de gevel van de roltrappen aan de Houtveldweg. Later deze maand pakken de NS de roltrap aan de oostkant van het station aan.

De tijdelijke lift is sinds 17 september te bereiken via een veilige route door de bouwplaats. De omleidingsroute is afgebakend met bouwhekken en aangegeven met borden, zo meldt de gemeente.

Bouw nieuwe fietsenstalling

Op 5 november wordt begonnen met het plaatsen van palen ter voorbereiding op de nieuwe fietsenstalling aan de Houtveldweg, waar straks plek is voor circa 1400 fietsen. De bouw duurt naar verwachting tot eind volgend jaar.

Bewaakte zelfservice fietsenstalling

Op dit moment kunnen fietsen gratis worden neergezet in de bewaakte zelfservice fietsenstalling. Tot en met 19 oktober zijn daar op bepaalde momenten – op maandag, dinsdag, donderdag en soms op vrijdag van 15:30 uur tot 18:30 uur – servicemedewerkers van de NS aanwezig om uit te leggen hoe de stalling gebruikt moet worden. U herkent hen aan de blauwe jassen met een fietslogo erop.

De fietsenstalling is voorzien van een nieuwe entree met transparante poortjes (afbeelding hieronder). Met een OV-chipkaart kunt u in- en uitchecken en een OV-fiets huren. Ook is er cameratoezicht en een intercom waarmee u bij vragen persoonlijk contact kunt opnemen met een medewerker. De stalling is open van een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na de laatste trein.

Elke eerste 24 uur is de stalling gratis te gebruiken. Daarna bedragen de kosten 50 cent per 24 uur. Onbeperkt stallen kan voor 55 euro per jaar. Meer informatie vindt u hier.

Winkels op overbouwing

In december wordt gebouwd aan de winkelcasco’s op de overbouwing. Ook worden er buiten- en binnenwanden, daken en gevelbekleding geplaatst. In verband met werkzaamheden aan de Kiosk en op het perron, zijn van 8 tot 10 december enkele sporen buiten dienst. Nadere informatie hierover volgt nog.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen