Meloenen en dozen vol in beslag genomen kool naar de Voedselbank

Foto: Pixabay

Zo’n 850 meloenen en dozen vol spitskool en groene kool die afgelopen vrijdag in beslag waren genomen bij een hercontrole van twee supermarkfilialen in Zaandam zijn gisteren naar de Voedselbank in Amsterdam gegaan.

In april werd vastgesteld dat de eigenaar op De Bloemkorf in Zaandam bij herhaling uitstallingen op straat had staan zonder vergunning. Hij moest daarom een eerder opgelegde dwangsom betalen aan de gemeente. Toen dat niet gebeurde en hij er bovendien mee doorging haalden handhavers in juli al winkelwagens, pallets en zelfs een heftruck weg. Vrijdag stonden er opnieuw illegale uitstallingen, ditmaal met groenten en fruit. Ook die zijn verwijderd en na overleg met de Voedselbanken in de Zaanstreek en Amsterdam werd besloten om de meloenen en de kool aan de Voedselbank in de hoofdstad te doneren.

Illegale werknemers

Bij de hercontroles werkten de gemeente, de politie, de Vreemdelingenpolitie, de Inspectie SZW en de Belastingdienst samen. Bij de gezamenlijke controle in april werden twee werknemers zonder verblijfsvergunning aangetroffen en een derde persoon die geen werkvergunning bleek te hebben. In één filiaal werkte ook nu een illegale vreemdeling.

In het andere filiaal trof de Inspectie SZW een vervalst identiteitsdocument aan. De dienst doet nader onderzoek naar overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen en de Arbeidstijdenwet. Ook de Belastingdienst duikt er nog eens in.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen